JEG ER UTVEKSLINGSSTUDENT (siljehagala)
Forside Add meg Om meg Kontakt

JEG ER UTVEKSLINGSSTUDENT

  • 22.07.2014kl.00:14 i Blogg
  • (0)


Hei!

Jeg er Silje og er utvekslingsstudent 2014-2015. Jeg reiser med organisasjonen Youth For Understanding (YFU). Landet jeg valgte er Mexico, og det er mest fordi jeg er veldig interessert å lære meg spansk. En annen grunn er jo å oppleve en helt annen kultur og se hvordan andre lever i forhold til hvordan jeg selv gjør i Norge. Er 100% sikker på at denne opplevelsen kommer til å endre synet mitt på flere ting, både til det bedre og det verre. Jeg kommer til å lære nye ting og vokse veldig som person.

Til å begynne med (helt siden jeg var 10-11 år) hadde jeg bestemt meg for å dra til USA, men ombestemte meg i september i fjor om at jeg heller vil dra til et spansktalende land. På mitt første intervju med YFU var USA mitt valg. På intervjuet var det to frivillige som begge hadde vært i Chile et år og lært seg spansk flytende. Dette fikk meg til å tenke veldig på om jeg ville ombestemme meg. Etter jeg undersøkte hvilke spansktalende land YFU sender til, var det Mexico jeg likte best.

Nå er det kun 2 uker (!!) til jeg drar og jeg kjenner jeg er veldig spent. Jeg kan ikke si at jeg gruer meg, men jeg kjenner mer på det nå at jeg kommer til å dra fra familie og venner, hverdag og den tryggheten jeg har hatt i alle mine 17 år. Nå skal jeg reise til andre siden av jorda for å gå på skole som bruker et språk jeg ikke kan så veldig godt. Men jeg er veldig glad for at jeg valgte Mexico i stede for USA, for om et år kan jeg snakke tre språk flytende.

- Silje


  • Design av: Ina Anjuta    hits