HJEMME (siljehagala)
Forside Add meg Om meg Kontakt

HJEMME

  • 11.08.2014kl.03:11 i Blogg
  • (0)


Nå har jeg kommet til vertsfamilie og har vært her siden 9-10 tiden i morges etter en 12 timer lang busstur. Men den turen var ikke akkurat vond siden man kunne lene setene helt bakover som en seng, og vi hadde god plass og det var veldig behagelig. Jeg måtte sitte og vente på bussterminalen i 40 minutter før de kom og hentet meg. På vei hjem dro vi innom flere steder og et marked for å kjøpe mat før vi endelig kom hjem og de viste meg rundt i huset. Huset er veldig fint utenfra, og inni forsovet, men det er veldig gammeldags. Ikke at jeg klager. Jeg har rom i 2 etasje mens de to andre har nede, og jeg har eget bad i tillegg, men dusjen min har overhodet ikke noe trykk så det renner bare noen få stråler av gangen. Rommet mitt er ganske stort og har aircondition (!), men den funker ikke nå så jeg ligger i senga nå med to vifter pekende på meg og jeg svetter fortsatt. I morgen kommer det en som skal fikse airconditionen min, slik at jeg kan sove godt fremover.

Det er vanskelig for oss å forstå hverandre siden hverken vmor eller vsøster snakker engelsk, så de snakker på spansk til meg, og jeg sier at jeg ikke skjønner, så sier de det på spansk igjen, bare litt "enklere" etter deres mening. Så Google Translate har blitt mye brukt i dag. Etter middag gikk vi noen hus bortenfor fordi vmor skulle be med noen andre. En mann, fem barn og jeg satt ute mens de andre ba, og der forklarte han hva som var grunnen til det. For seks måneder siden døde dattera til dama som eier huset, som også var moren til den ene jenta, Beliz, på 5 år. I Mexico har de en tradisjon å be etter den 9 dagen og etter den 6 måneden, ut ifra det jeg forstod.

Nå er klokka litt over åtte her og jeg fikk lov til å legge meg siden jeg fortsatt er veldig sliten etter all reisinga. Skulle egentlig begynne på skolen i morgen, men vmor sa jeg bare kunne hvile, også kan vi dra ut og kjøpe skoleuniform. Men på tirsdag vil jeg helst på skolen, siden jeg er veldig ivrig i å starte med å lære spansk og få venner.

Har ikke tatt noen bilder enda, men blir nok mer av det senere.


  • Design av: Ina Anjuta    hits