BYTTING AV VERTSFAMILIE (siljehagala)
Forside Add meg Om meg Kontakt

BYTTING AV VERTSFAMILIE

  • 24.10.2014kl.05:01 i Blogg
  • (0)


I morgen (24. oktober) klokka 17:00 skal jeg bytte vertsfamilie!  Vel, om Rocio kommer tidsnok, som hun aldri gjør. Jeg dro jo til Salina Cruz i dag for å hente visumet mitt, MEN immigrasjonsbyrået sliter fortsatt med Ø-en min, så jeg skal tilbake igjen neste måned.. Skjønner ikke helt hva som er så vanskelig, for det står "oe" i stede for "ø" på mange av dokumentene. Men tilbake til overskriften!

Jeg skal bo hos en familie som består av mor, far, fire hunder, fire hester og to barn som studerer i Mexico City og Tuxtla. Siden barna deres studerer i andre byer, reiser de ofte i helgene for å besøke de, eller så er de hjemme i Ixtepec og går ut for å spise og slike ting. Foreløpig ser det ut til at denne familien kommer til å passe meg mye bedre, for det ser ut til at det skjer mer med denne familien enn den forrige. Vi kommer ikke bare til å være hjemme hele uka. For i den første vertsfamilien min så de kun på TV og sov. Noen få ganger dro vi ut til familiemedlemmer eller på kino, som har skjedd to ganger. Den nye vertsfamilien min har et stort hus og en ranch, og de har tydeligvis personer som jobber med å passe på hestene for de. Faren har en veldig viktig jobb, men er ikke helst sikker på hva den går ut på. Etter vi var i Salina Cruz i dag, dro Rocio og jeg for å snakke litt med den nye vmora mi, og da avtalte vi at vi skulle møte henne og mannen hennes på La Inter senere i dag. De virker veldig hyggelige og er veldig interesserte i å inkludere en ny person i familien deres, og jeg gleder meg utrolig mye til å bli en del av familien! Min nye vertsmor snakker utrolig fort, men heldigvis skjønner jeg hva hun sier. Det er nemlig noen personer jeg ikke skjønner i det hele tatt, men når en annen sier det samme skjønner jeg det helt fint. Rart det der. Hun sier "Med meg kommer du til å lære spansk utrolig fort og innen slutten av desember kan du språket helt flytende!" Gleder meg!

Dere lurer sikkert på hvorfor jeg ville bytte vfamilie, og hvorfor jeg ikke har nevnt noen ting om dette til noen tidligere. Jeg ville bytte fordi jeg klarte ikke å knytte meg til vertsmor slik jeg skulle ønske, og følte meg ikke som en del av familien. Jeg bare bodde med to andre personer som jeg spiste middag med, også så vi litt på TV sammen. Noen personer klikker bare ikke, og det var slik med meg og Sandra, dessverre. Rundt middagsbordet inkluderte de meg ikke i samtalen, jeg bare satt der og hørte på de blable i vei om hva de nå enn snakket om. Jeg fikk omtrent ikke mulighet til å komme med innslag siden de snakker så fort, non-stop. En annen grunn er at jeg ikke følte meg helt trygg hos de, fordi for noen uker siden fortalte Sandra med at eksmannen hennes er veldig aggressiv og ustabil, og om han kommer til huset må jeg ta med Tere (vsøster) opp på rommet mitt. Jeg følte meg ikke komfortabel med å ha det ansvaret. Da Rocio og jeg i går fortalte Sandra at jeg ville bytte vertsfamilie, sa hun at han ikke har mulighet til å komme inn i huset og han er ikke farlig. Om han kommer hit, ringer hun bare politiet. Jeg syns ikke det høres særlig bra ut det heller.

Grunnen til at jeg ikke sa så mye om dette var fordi det ikke var sikkert at jeg kunne bytte. Og når jeg sier noe kommer til å skje, skjer ofte det motsatte, eller ingenting i det hele tatt. Derfor ville jeg helst ikke nevne noe av dette til noen før jeg visste det var helt sikkert at jeg får bytte vertsfamilie. Jeg har det helt supert her i Ixtepec, med venner og alt. Skolen går fint, selv om jeg ikke skjønner så mye av det lærerne sier. Jeg skjønner mer og mer spansk for hver dag, og jeg klarer som oftest å få fram det jeg vil si, med masse feil i tid av verb og preposisjoner og slikt, men det kommer seg. Jeg har det helt perfekt her, det var bare familien som manglet, og nå ser det ut til at det ordner seg *bank i bordet*. Det ser også ut til at det blir litt flere oppdateringer til dere hjemme i Norge denne og neste uke, siden nå har jeg mer å skrive om.

Til slutt vil jeg si at det er mellom 30-35 grader her fortsatt hver dag. I slutten av oktober!


  • Design av: Ina Anjuta    hits