LENGE SIDEN! (siljehagala)
Forside Add meg Om meg Kontakt

LENGE SIDEN!

  • 01.02.2015kl.06:19 i Blogg
  • (0)


Hei!

Nå er det en god stund siden jeg har blogget! Grunnen er vel at jeg ikke har følt at jeg har så mye å blogge om, og siden internettet jeg har kjøpt til mobilen funker kun til tre apper. Jeg har vel ikke blogget siden november? Jeg hadde hvertfall juleferie fra 2. desember til 19. januar, altså 7 uker! I løpet av ferien dro vi til Tuxtla to ganger, den andre gangen var Kaisa med oss, og vi hadde egentlig tenkt til å dra på en konsert alle sammen til en som heter Julion Alvarez, men da vi kom dit var det ingen billetter igjen (eller jo til 2000 pesos per billett og ingen av oss var villige til å betale det, hahah). Den gangen var også fetteren min, Marco med, og han var hos oss i tre-fire uker. Og i to uker var det 8 stykker i huset (pleier å være tre), fordi Marco var der, så kom Manuel, vbror, torsdagen etter Tuxtla, Fernanda, vsøster, kom uka etter med ei venninne og Pillo, enda en fetter, bror til Marco, kom dagen før jul.

23. desember kjøpte papa en doberman valp som er helt utrolig nydelig! Og papa sa flere ganger, som også mamma hjemme i Norge har nevnt, at jeg tror at han ikke kan leve uten at jeg koser og bærer på han hele tiden, hahah. De har gitt han navnet Kaasbøll! Og sier at jeg er moren hans og kaller han sønnen min, og en annen ting var også at han sover like mye som meg, så derfor fikk han det navnet, hahah.

Det var ingen spesiell julefeiring, vi fikk besøk av foreldrene til Marco og Pillo, altså tante og onkel, og av fetteren til papa og kona hans. Vi spiste god mat, men var ingen gaveutdeling eller annen juletradisjon. På nyttårsaften dro vi til bestefaren min sitt hus hvor det var en haug med familie, og jeg var ute med alle gutta og skøyt opp fyrverkerier.

1. januar dro vi til en strand i Salina Cruz, og det har vært utrolig varmt hele desember og januar så derfor hadde jeg ingen spesiell julefølelse.

Jeg har lært meg å lage queso fresco, som er osten de lager på ranchen her, og jeg syns det er utrolig gøy. Holder fortsatt på å lære meg florear, altså lasso, men er veldig vanskelig, men begynner å få litt teken på det. Skal også lære meg å melke ku, siden her på ranchen har de kuer, toro, hester, griser og høner. Er så utrolig glad i familien jeg bor hos og elsker å bo på en ranch! Har veldig lyst til å flytte tilbake til Mexico når jeg blir eldre og bo på en ranch for jeg har veldig lyst til at barna mine skal vokse opp slik med dyr og charreria og hele pakka, hahah.

Nå har Kaisa og jeg begynt og trene på et treningssenter, og vi har planer om å fortsette slik fremover, for vi følte begge at juleferien gjorde oss veldig late! Nå har vi også bytta over til spansk, så nå snakker vi kun spansk sammen!

Det å starte på skolen igjen føltes veldig godt fordi jeg begynte å kjede meg veldig hjemme, men selvfølgelig er det vanskelig å stå opp i tide, siden jeg starter 7 fire dager i uka.

Nå er vi i Tuxtla på besøk hos Manuel for han og papa og flere fra Ixtepec skal charriar i morgen. Vi skal kun være her til mandag.


  • Design av: Ina Anjuta    hits