siljehagala -
Forside Add meg Om meg Kontakt

PERFEKT VERTSFAMILIE

 • 29.10.2014kl.20:26
 • (1)


Jeg har det helt supert i ny vertsfamilie! Jeg har eget rom, men ikke aircondition, men det bryr jeg meg ikke om. På lørdag og søndag ridde jeg på hest, og med den nye vertsfamilien min har jeg gjort mer enn jeg gjorde med den forrige på 10 uker! Har også snakket mer med de. Som sagt har de ikke internett hjemme, men har fått nett på markedet, hvor mama jobber, og jeg er der hver dag etter skolen. Neste helg skal vi til Tuxtla for å besøke vbror som studerer der, som også var her denne helga. Ville bare fortelle at jeg har det topp, kunne ikke fått en bedre vfamilie enn de!

 • IKKE INTERNETT

  • 25.10.2014kl.00:35
  • (0)


  Den nye vertsfamilien min har visst ikke internett, så da vet jeg ikke når neste gang jeg opdaterer blir, men skal oppdatere når jeg har mulighet!

 • BYTTING AV VERTSFAMILIE

  • 24.10.2014kl.05:01
  • (0)


  I morgen (24. oktober) klokka 17:00 skal jeg bytte vertsfamilie!  Vel, om Rocio kommer tidsnok, som hun aldri gjør. Jeg dro jo til Salina Cruz i dag for å hente visumet mitt, MEN immigrasjonsbyrået sliter fortsatt med Ø-en min, så jeg skal tilbake igjen neste måned.. Skjønner ikke helt hva som er så vanskelig, for det står "oe" i stede for "ø" på mange av dokumentene. Men tilbake til overskriften!

  Jeg skal bo hos en familie som består av mor, far, fire hunder, fire hester og to barn som studerer i Mexico City og Tuxtla. Siden barna deres studerer i andre byer, reiser de ofte i helgene for å besøke de, eller så er de hjemme i Ixtepec og går ut for å spise og slike ting. Foreløpig ser det ut til at denne familien kommer til å passe meg mye bedre, for det ser ut til at det skjer mer med denne familien enn den forrige. Vi kommer ikke bare til å være hjemme hele uka. For i den første vertsfamilien min så de kun på TV og sov. Noen få ganger dro vi ut til familiemedlemmer eller på kino, som har skjedd to ganger. Den nye vertsfamilien min har et stort hus og en ranch, og de har tydeligvis personer som jobber med å passe på hestene for de. Faren har en veldig viktig jobb, men er ikke helst sikker på hva den går ut på. Etter vi var i Salina Cruz i dag, dro Rocio og jeg for å snakke litt med den nye vmora mi, og da avtalte vi at vi skulle møte henne og mannen hennes på La Inter senere i dag. De virker veldig hyggelige og er veldig interesserte i å inkludere en ny person i familien deres, og jeg gleder meg utrolig mye til å bli en del av familien! Min nye vertsmor snakker utrolig fort, men heldigvis skjønner jeg hva hun sier. Det er nemlig noen personer jeg ikke skjønner i det hele tatt, men når en annen sier det samme skjønner jeg det helt fint. Rart det der. Hun sier "Med meg kommer du til å lære spansk utrolig fort og innen slutten av desember kan du språket helt flytende!" Gleder meg!

  Dere lurer sikkert på hvorfor jeg ville bytte vfamilie, og hvorfor jeg ikke har nevnt noen ting om dette til noen tidligere. Jeg ville bytte fordi jeg klarte ikke å knytte meg til vertsmor slik jeg skulle ønske, og følte meg ikke som en del av familien. Jeg bare bodde med to andre personer som jeg spiste middag med, også så vi litt på TV sammen. Noen personer klikker bare ikke, og det var slik med meg og Sandra, dessverre. Rundt middagsbordet inkluderte de meg ikke i samtalen, jeg bare satt der og hørte på de blable i vei om hva de nå enn snakket om. Jeg fikk omtrent ikke mulighet til å komme med innslag siden de snakker så fort, non-stop. En annen grunn er at jeg ikke følte meg helt trygg hos de, fordi for noen uker siden fortalte Sandra med at eksmannen hennes er veldig aggressiv og ustabil, og om han kommer til huset må jeg ta med Tere (vsøster) opp på rommet mitt. Jeg følte meg ikke komfortabel med å ha det ansvaret. Da Rocio og jeg i går fortalte Sandra at jeg ville bytte vertsfamilie, sa hun at han ikke har mulighet til å komme inn i huset og han er ikke farlig. Om han kommer hit, ringer hun bare politiet. Jeg syns ikke det høres særlig bra ut det heller.

  Grunnen til at jeg ikke sa så mye om dette var fordi det ikke var sikkert at jeg kunne bytte. Og når jeg sier noe kommer til å skje, skjer ofte det motsatte, eller ingenting i det hele tatt. Derfor ville jeg helst ikke nevne noe av dette til noen før jeg visste det var helt sikkert at jeg får bytte vertsfamilie. Jeg har det helt supert her i Ixtepec, med venner og alt. Skolen går fint, selv om jeg ikke skjønner så mye av det lærerne sier. Jeg skjønner mer og mer spansk for hver dag, og jeg klarer som oftest å få fram det jeg vil si, med masse feil i tid av verb og preposisjoner og slikt, men det kommer seg. Jeg har det helt perfekt her, det var bare familien som manglet, og nå ser det ut til at det ordner seg *bank i bordet*. Det ser også ut til at det blir litt flere oppdateringer til dere hjemme i Norge denne og neste uke, siden nå har jeg mer å skrive om.

  Til slutt vil jeg si at det er mellom 30-35 grader her fortsatt hver dag. I slutten av oktober!

 • BELLA

  • 22.10.2014kl.01:37
  • (0)


  Kaisa får alltid de små søte hundene. Den nye vertsfamilien hennes har nå fått en liten chihuahua, og det må være den minste hunden jeg noen gang har sett! Utrolig søt, og skikkelig kosete.

  Ellers har det regna i ett sett de siste fire dagene, og er meldt litt mer regn fremover, men ikke like mye. I morgen skal jeg til Salina Crux og ENDELIG motta visumet mitt! Grunnen til at vi ikke har fått det tidligere er på grunn av "ø"-en i etternavnet mitt, så jeg har utsatt visumet til de andre jentene her i Ixtepec, hahah! Siden systemet til migrasjonsbyrået (?) ikke har Ø i systemet sitt måtte de gjøre om alt eller noe, skjønte ikke helt. Og kontaktpersonen vår er ikke spesielt interessert i å kjøre frem og tilbake til Salina Cruz, og vil helst ta alle i en runde.

 • HEI HEI

  • 20.10.2014kl.00:24
  • (0)


  Lenge siden sist jeg blogget nå, men jeg har ikke noe spesielt å fortelle dere der hjemme i Norge. Jeg har det fortsatt bra, men har en liten periode nå hvor jeg savner Norge ekstremt mye! Savner norsk mat så mye at jeg her om dagen drømte om at jeg var i en norsk matvarebutikk og løp rundt for å lete etter brød, melk, gulost og brunost, melkesjokolade, osv. Savner også snø, og litt trist å tenke på at jeg ikke får norsk jul i år, men får trøste meg med at jeg får det i alle år fremover! En annen ting er at Kaisa har flyttet hit til Ixtepec, fordi hun bytta familie. Hun fikk da en familie her, og det tar 12 minutter å gå fra meg til henne. Hun bytta familie tirsdag forrige uke, så hun har snart bodd her i to uker allerede. Spansken bli gradvis bedre, men har fortsatt en lang vei å gå. Dette var jeg forberedt på, men jeg jobber så godt jeg kan. Men man kan jo ikke regne med å kunne et nytt språk på kun ti uker. For ja, i dag har jeg vært i Ixtepec i 10 uker! Allerede!


 • LITT FLERE BILDER

  • 01.10.2014kl.22:47
  • (1)


  De to siste fest-dagene var da søndag og mandag. På søndag møtte jeg Henriette, Metta og Michelle i parken, hvor vi venta på at Calendaen skulle komme halvannen time senere. Også denne Calendaen var helt lik de forrige, så det var ikke mye nytt. Det er utrolig gøy å gå i paraden til mexicansk musikk og danse med alle. Jeg var hjemme i 2-tiden på natta.

  På mandag var det skole, men vi har kun tre timer på mandager, så det gikk greit. Etter skolen møtte jeg Henriette på en restaurant som heter La Inter som har masse god mat. Jeg har vært der tre ganger før, og jeg prøver noe nytt hver gang. Så gikk vi litt rundt i sentrum før vi gikk hjem til oss selv igjen. Klokka åtte var jeg ferdig pynta i den tradisjonelle kjolen og oppsatt hår og hele pakka, og jeg gikk til Henriette. Så gikk vi videre til huset til Amedeo hvor vi møtte noen andre. Sånn en halv time før vi skulle være på velaen begynte det å pøsregne, og denne velaen var en offentlig vela, og hadde derfor ikke noe tak siden det var midt i gatene. Men heldigvis sluttet det å regne før vi gikk til velaen, og det regnet ikke en dråpe resten av natta. Og igjen, som de to forrige velaene, danset vi hele natten, og jeg var ikke hjemme før seks om morgenen. Jeg var utrolig glad for at vi ikke hadde skolen den tirsdagen. Og jeg endte faktisk opp med å sove hele dagen! Jeg våknet i fem-tiden på dagen for å gå på do, så la jeg meg igjen og sov til dagen etter, altså i dag. Jeg klarte i tillegg å forsove meg i dag! Selv etter ett døgn med soving klarte jeg å forsove meg! Jeg har vært veldig flink til å bare skru av alarmene mine for å så sove videre. Men heldigvis hadde visst klassen min eksamner de to timene jeg hadde mistet, og jeg skal ikke ha de eksamnene så jeg trenger ikke møte opp til de timene.

  Her er noen bilder fra de forskjellige dagene, som jeg har hentet fra Facebooken eller bloggene til de andre utvekslingsstudentene


  Fra venstre: Amedeo og Antonella fra Italia, meg, Daphne fra Tyskland, Bom fra Thailand, Henriette fra Norge og Michelle fra Danmark.


  Yoshi fra Japan, Kaisa og meg.


  En mexicaner jeg ikke er helt sikker på hva heter, Amedeo, Denis og Cecilia fra Italia og Bom.


  Denis, Metta, Kaisa og meg.


 • hits